Skolen i skoven

Roskilde Friskole har Boserup Skov og Kattinge Vig som naboer, hvilket giver os en række muligheder.

Skoven sætter stemningen og giver ro i dagligdagen. Det kan være efterårsskoven med alle farverne eller den grønne skov om foråret. Tæppet af hvide anemoner, eller rådyrene der vover sig tæt op til skolen.

Naturklassen

Vi har en naturklasse, som ofte færdes i skoven – på gåben eller på mountainbike. Der er gode ruter ned til Roskilde Fjord, hvor der ofte bliver slået lejr og tændt bål ved lerskrænten, hvorfra der kan bades og sejles i skolens kanoer.

Skoven bliver også brugt som pusterum. For hvad er bedre, når undervisningen er steget én til hovedet, end at gå en lang tur i skoven med Bella og Luna, vores hunde?

Naturklassens aktiviteter er særligt tilpasset de elever med ASF, som går her.
Se mere om vores skoletilbud til børn og unge med ASF her.

Skoven i undervisningen

Vi bruger skoven som en del af undervisningen. Det gælder pleje af skoven, træfældning og brændehugning.

Vi har desuden bygget to shelters, som ofte bliver brugt af gæster og af bl.a. weekendskolen.

Fortrolighed med naturen

Når en ny elev bliver tilmeldt Roskilde Friskole, spørger de ofte om, hvor langt der er til byen og til den nærmeste butik. De ser ikke skoven, eller i værste fald er de bange for den.

Det ændrer sig dog som regel hen af vejen, hvor skovens dybe stille ro og de skiftende stemninger, som skoven byder på, bliver en fast del af at være elev på Roskilde Friskole.